Forside > Sommerudflugter > 2016

2016

Sommerudflugten faldt i år tidligt - allerede d. 10. maj - og gik til Dansk Landbrugsmuseum ved Gl. Estrup. 120 deltagere havde meldt sig til udflugten,

Som det næsten er tradition, skinnede solen fra en skyfri himmel hele dagen, og mange valgte at indtage formiddagskaffen efter ankomst på gårdspladsen. Herefter var der guidede ture til museets attraktioner

Museets husdyrhold er koncentreret om traditionelle husdyrracer, hvoraf nogle har været truet af udryddelser. Heriblandt det jyske kvæg og den oprindelige røde danske malkerace.

Direktør Peter Bavnshøj fortalte om museets svineproduktion, som dog ikke imponerede ved sin størrelse. Besætningen var på to svin - uden søer.

Jens Aage Søndergaard viste frem i de lukkede magasiner, som rummer en enorm maskinpark. Kun 5% af museets genstande er udstillet, og de lukkede magasiner omfatter blandt andet 900 plove og hovedparten af museets 35 pølsevogne. Samlet har museet 26.000 kvadratmeter under tag.

Selv om kødproduktion var fællesnævner for de besøgende, var der også stor interesse for planteproduktionen. Her studeres udplantningsplanter i de store drivhuse.

Den faglige interesse for museets samlinger stod ikke i vejen for, at deltagerne havde tid til hyggeligt samvær i spisepausen.

Middagspausen blev også benyttet til at hædre Økokøds tidligere formand Kjell Klemmensen med årets skulderklap (Læs mere)

Efter frokost holdt Friland sit halvårsmøde, hvor Simme Eriksen blandt andet fortalte om arbejdet i Udviklingscenter for Husdyr på Friland.

Efter det officielle program benyttede mange lejligheden til at se sig om på egen hånd i Gl. Estrups omfattende kompleks, som udover landbrugsmuseet også omfatter et herregårdsmuseum.

-------------------------

Dagens program, som fremgik af invitationen forud for udlfugten:

Mødested:
Gl. Estrup, Randersvej 27, 8963 Auning

9:30
Ankomst og formiddagskaffe

10:00
Introduktion til Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup v/ direktør Peter Bavnshøj. Guidet rundvisning i De lukkede magasiner, Landbruget og den landbrugsbotaniske have. De permanente udstillinger og særudstillingen ”Det Østjyske køkken” 

12:30
Frokost

13:30
Halvårsberetning fra Friland A/S
(kun leverandører til Friland kan deltage i mødet)

15:30
Kaffe 

Efter kaffen slutter det officielle program. Der er mulighed for på egen hånd at fortsætte besøget på såvel landbrugsmuseet som det nærliggende herregårdsmuseum frem til kl 17:00

Deltagelse er gratis for Økokøds medlemmer med en ledsager.

Økokød